Wie is Marc?

Hallo,

Mijn naam is Marc Mantz ik wil u graag wegwijs maken in WordPress en nieuwe media. Maar eerst wil ik uitleggen hoe ik mij deze twee gebieden eigen heb gemaakt.

Media als inspiratie
Het onderwerp ‘Media’ loopt als een rode draad door mijn leven. Als puber zwierf ik door de gangen van Universiteit Maastricht op zoek naar de geheimen van internet. Internet was toen nog speciaal en voornamelijk alleen toegankelijk via universiteiten. Ik besefte steeds meer dat media de verbindende factor waren van mijn interesses. Media kunnen onderwerpen maken of breken, ze kunnen zorgen voor de doorslag tussen saai en boeiend. Dat fascineerde mij, trok mij aan: ‘Hier wil ik deel van uitmaken!’

Meer met media…
In 1998 werd ik toegelaten op de MBO opleiding tot Multimediaal Vormgever en in 2001 voltooide ik de opleiding met de reclamecampagne ‘Mobiel-Contact-gestoord’. Het was daar waar ik Apple computers heb leren waarderen. Later, als trainer bij Planet Internet, ontdekte ik dat lesgeven over media nog leuker is dan media produceren. Dat maakte mij hongerig naar kennisoverdracht. En toen ik in 2002 een opleiding startte als leraar Aardrijkskunde besefte ik dat lesgeven zelf een leven lang leren is en dat de honger daardoor nooit gestild zou worden…
Aardrijkskunde en media gaan voor mij overigens hand en hand. Want media kunnen van grote invloed zijn op relaties tussen mensen en wereldontwikkelingen in het algemeen. Denk maar eens aan de Arabische Lente: het verloop ervan werd sterk beïnvloed door sociale media.

(Ver-)Wonderen met WordPress
Tijdens het ontwikkelen van digitaal lesmateriaal kwam ik in aanraking met een gebruiksvriendelijk websitesysteem. Een waarbij je snel resultaat kon zien en die tegelijkertijd moderne resultaten kon bieden. Al die kwaliteiten vond ik in WordPress. Door veel websites aan te maken voor vrienden en kennissen en ze te leren hoe ze die zelf konden aanpassen, raakte ik steeds beter bekend met WordPress. Tot op het punt dat ik er nu volwaardig les in geef.

Media in beweging
Ik vind het fascinerend dat media zich voortdurend blijven ontwikkelen. Net zo interessant vind ik dat diezelfde ontwikkelingen jong en oud op allerlei manieren beïnvloeden. Daarom volgde ik in 2010 de opleiding tot Nationaal Mediacoach om mediawijsheid te bestuderen en door te geven.

Graag ontwikkel en doceer ik dan ook met behulp van allerlei media. Ik verzorg al enige tijd groepscursussen aan de Volksuniversiteit Eindhoven en ik geef (privé)lessen aan professionals en particulieren.

Voor meer informatie over de lesmogelijkheden, nodig ik u graag uit contact met mij op te nemen.

Vriendelijke groet,
Marc Mantz

Google+