Workshop videopitch op het Sondervick College

Een videopitch is een krachtige stuk gereedschap om een boodschap over te brengen. Steeds vaker wordt het gebruikt, bijvoorbeeld bij het solliciteren naar een functie. Beelden zijn sprekend en doeltreffend, maar je moet het wel goed voorbereiden. Anders kan het averechts werken.

Op 8 januari 2015 vond de 24 uurs lessenmarathon plaats op het Sondervick College. 100 leerlingen hebben van mij les gekregen in het maken van een videopitch. Hun doel: vertel in 1 minuut waarom je mee doet aan deze marathon. Ze hebben instructie gekregen hoe een pitch eruit ziet en hoe je video kunt bewerken met Youtube. Na twee uur was ik onder de indruk van de resultaten.

Met een videopitch werk je aan meerdere leerdoelen en vaardigheden. Naast presenteren leren de kinderen  om een boodschap kort en kracht te formuleren. Maar ook dat het eenvoudig is om met behulp van Youtube een video in elkaar te zetten.

Mijn videopitch als voorbeeld

Ter voorbereiding op deze les heb ik zelf ook een videopitch gemaakt binnen de gestelde tijd. Met de YouTube creator studio zijn leerlingen in staat om binnen twee uur een filmpje te filmen, monteren en te publiceren.

http://youtu.be/SjMMxC1nqDc

Zo monteer je de video met Youtube

Ik wist niet dat je met YouTube zo makkelijk een mooi filmpje kon maken. Echt een coole les, meneer!

Leerling uit havo 3 – Sondervick College

Google+